Udgivet i Møbelmaling.dk's Livsstils & Bolig-Univers

Trænger du til et nyt look i hjemmet? Her er 6 tips der gør stor forskel med lille indsats

Af Møbelmaling.dk

Der er mange, som pludselig efter mange år i deres hjem befinder sig i en situation, hvor man faktisk ikke længere er så vild med den måde, man har indrettet sig på. Man indrettede sig måske på denne måde for mange år siden, hvor man havde en lidt anden stil, og når der så går et par år, hvor man ovenikøbet også ændrer sig, så er det klart, at man pludselig kan lægge mærke til, at man ikke bor så fedt og hyggeligt, som man måske troede.

Men heldigvis er det faktisk nemmere end man lige skulle tro at skabe et nyt look i hjemmet. Det kræver ikke altid, at man laver om på det hele, for nogle gange kan det bare være nogle simple ting, der er med til at skabe lidt forandring og stemning. Så få 6 gode tips til at skabe denne form for positiv forandring i hjemmet.

Mal udvalgte møbler med møbelmaling

Er man interesseret i at skabe lidt forandring i sit hjem på en meget simpel måde, så skal man egentlig bare introduceres for møbelmaling. Møbelmaling er, som man nok godt kan regne ud, en form for maling, som egner sig rigtig godt til netop at male møbler. Så hvis man har nogle møbler i sit hjem, som efterhånden er begyndt at se lidt kedelige og slidte ud, så kan der altså hurtigt laves om på det ved blot at give dem en klat maling.

Her kan man så selv overveje, hvor stor en forandring det rent faktisk skal være. Hvis man har nogle forskellige møbler i neutrale farver som brun, sort og hvid, så kan det selvfølgelig godt være en ret stor omvæltning, hvis det hele pludselig blive malet i nogle mere skrigende farver. Men på den anden side er det bare med at eksperimentere lidt med det, fordi det er jo trods alt et nyt look, man går efter. Og hvis det går helt galt, så kan man bare give møblerne et nyt lag maling med en anden farve møbelmaling.

Overvej om eller flere af væggene også skal males

Nu hvor man allerede har malerpenslen fremme, så kan man også overveje, om der måske er en eller flere af væggene, der skal males i en ny farve. Det er nemlig også en ret simpel måde at skabe ret meget forandring på, da væggene på en eller anden måde er det, der indrammer de forskellige rum i hjemmet - derfor vil en ny farve også helt naturlig give et ret anderledes udtryk. 

Her skal man så igen tage stilling til, hvor vildt det rent faktisk skal være. Hvis man er helt desperat efter forandring, så kan man bare give den gas med en eller anden vild farve. Men ellers kan man også bare starte ud med at male en enkelt af væggene i en mere nedtonet farve og se, hvad man synes om det. 

Find nye og spændende lamper

Noget andet, som helt sikkert kan være med til at friske hjemmet lidt op, er at købe nogle nye lamper - og det er især en god ide, hvis de lamper, man har i øjeblikket, er meget kedelige og neutrale at se på. Her skal man altså i stedet på udkig efter nogle flotte lamper med karakter - altså nogle lamper, som ikke blot er der for at lyse rummene op, men som også har et virkelig fedt udtryk. En lampe, der næsten er et lille kunstværk i sig selv.

Hvis man taget et kig i nogle af de diverse indretningsbutikker eller selvfølgelig online, vil man hurtigt kunne få en fornemmelse for alle de spændende lamper, der er at vælge imellem. Men ellers kan man selvfølgelig altid tage på en lille genbrugstur, da man i hvert fald med sikkerhed vil kunne finde nogle meget flotte og unikke lamper der. Så er det bare med at finde lidt forskellige lamper, som man kan skifte ud med de kedelige, man har derhjemme.

Et flot gulvtæppe

En anden ret simpel ting, man kan gøre, for at give et lidt anderledes udtryk i hjemmet, er at tilføje et eller flere gulvtæpper rundt omkring i hjemmet - og denne løsning vil selvfølgelig særligt skabe forandring, hvis man slet ikke har nogle gulvtæpper i øjeblikket. 

Lidt ligesom med løsningen, hvor man maler væggene, kan et gulvtæppe netop skabe et helt nyt udtryk, da vil dække en ret stor falde, nemlig gulvet. Særlige hvis man får fat i et stort gulvtæppe, der måske endda har et lidt unikt motiv eller nogle spændende mønstre, vil det være en forandring, der simpelthen ikke er til at overse.

Og hvis man måske endda også står i den situation, at ens gulv er ved at se lidt slidt og gammelt ud, så er det altså noget, man ret nemt kan dække over ved netop at få fat i et stort og flot gulvtæppe.

Udskift plakaterne i rammerne

Hvis man rundt omkring i sit hjem har en masse rammer med plakater i, kan det være, at man også lige skal prøve at tage et ekstra kig på disse. Det er måske nogle flotte nok plakater, men fordi de efterhånden har hængt der i mange år, så er det måske også begyndt at være lidt kedeligt. Heldigvis er der en meget nem og simpel løsning på dette lille problem - man skifter dem da bare ud med nogle nye plakater.

Der er efterhånden et ret stort marked for plakater, da det netop er en rigtig simpel måde at give en masse liv til hjemmet på, og derfor er der altså også rigtig god mulighed for at finde en masse flotte, nye plakater, som du kan udskifte med dem, der er i rammerne lige nu. Så kan det eventuelt være, at du skal lege lidt med farver, motiver og den slags, så de måske passer til de nymalede møbler eller noget andet i hjemmet. Det er i hvert fald en ret simpel måde at skabe lidt forandring på.

Tilføj levende lys rundt omkring

En sidste lille ting, man kan gøre for at skabe mere stemning og udtryk i sit hjem, er at tilføje en masse levende lys rundt omkring. Man behøver selvfølgelig ikke at have dem tændt hele tiden, da det også er lidt af et arbejde, men det giver bare en virkelig hyggelig og hjemlig stemning, når der er mulighed for at tænde levende lys.

Derudover er der også opstået et lidt nyt marked for netop levende lys - du har måske allerede hørt om eller set de meget populære snoede lys, som man næsten ikke tør at tænde, fordi de er så smukke at se på. Så det kan da være, at man skal have fat i nogle af disse, hvis man gerne vil skabe lidt forandring og stemning i sit ellers lidt kedelige hjem.

Find det du mangler på møbelmaling.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 43 produkter fra mere end 2 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 59 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-20 08:49:52.

43
Produkter
3
Brands
2
Forhandlere
59
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.